Cissisdagar -

Heltid och sommartid

Ligger i sängen och skriver/bloggar. Shit vad jag kännt av tidsomställningen denna gången. Kändes som nån skojade imorse när klockan ringde. Satan i gatan vad trött jag var! Kände mig verkligen blåst på den där timman.

Skönt med sommartid och att det är ljust till kl 20 nu. Underbart. Tog mig en liten joggingtur på 10 minuter förut medans det fortfarande var ljust. Får ju mjukstarta lite. Skulle till gymmet med Emma men Andreas fick jobba över så jag kom inte iväg. Imorgon ska jag och Becca slåss på Semcongymmet. Tänkte köra lite boxpass på lunchen. Ska bli skönt. April ska bli en hård månad träningsmässigt. Måste fixa min fula mage.

Dom håller på för fullt med renoveringen av vårat hus nu. Ny fasad och nya fönster och dörrar. Kommer bli så fint. Hoppas det inte drar ut på tiden. Vill gärna få bort byggställning snarast så vi kan göra fint på baksidan.
Påsken närmar sig och det ska bli skönt med inte mindre än 5 dagars ledighet sen ytterliggare 4 dagar veckan därpå då Rom väntar. ROMA!!! Känn vad gott.

Ska ta vara på eftermiddagarna bättre nu. Vara ute minst 1 timma efter dagis. Börjar ju jobba heltid den 10 maj så då är det slut med fina tidiga eftermiddagar med min lilla prins. Andreas kommer hämta honom under sommarhalvåret och till hösten får han utöka dagistiden en timma. Jobbigt sånt här. Ett pussel. Helst av allt skulle jag vilja ha med honom på jobbet varannan dag. Full av liv och inte det minsta sugen på stillasittande så det är ju såklart uteslutet...sen tror jag inte man får ha med småbarn på Semcon, helst.

Förra vackan hade jag -Bettan, Becca, Lina & Nellie- 4 vackra flickor på besök. Det var längesen vi träffades allihopa i den konstellationen hemma hos mig. Jättefint att se er.



<Vackra flickor i mitt kök>



Helgen som gick skulle vara orörd/obokad som Andreas kallade det. Inga måsten eller bokningar. Slappt läge liksom. Det dröjde inte lång bit in på fredag kvällen då det damp ner en sms-inbjudan till middag hos Seppi & J på lördagen. Jag lät Andreas sova till 13 på lördagen, slappt nog tyckte jag.
Kvällen hos vännerna i Mölndal var jättekul. Vi spelade "Maffia" halva kvällen och skrattade och tjivades. Skitskoj :)

Söndagen var uppbokad med min mamma. Vi gick på stan i timmar och hon handlade friskt både till sig själv mig och Eddie. Fick även fin lunch på mysiga Soho. Favvoställe. Mamma är bäst! Alltid.













Godnatt på er alla solstrålar

Puss

CC

3 dagars uppvaktning

2ÅR!!!! Lille skrutten blir 2 STORA år idag. Hurra Hurra! Han var svårväckt imorse måste jag säga. Vi sjöng "ja må han leva" 3 ggr!!  Sov vidare utan en reaktion! När Andreas böjer sig över sängen för att ge honom en liten puss tappar han ett paket rakt i ansiktet på Eddie som vaknar, aningen förvånad.... men glad!





"En buuuuusssssssssssss"

I lördags hade vi barnkalas med korv & bröd och mängder av glass med marränger. 10 barn och nästan dubbelt så många vuxna. Tack för att ni kom och förgyllde vår dag, och tack för jättefina presenter. Ursäkta floppen med uteblivet godis! Glömdes helt av! Hittade hela kassen med Tom & Jerry påsar och Kinder ägg när nästan alla hade gått...Sorry!

     

   


Senare dök "varfaaar" upp och mös med Eddie.





Igår blev det mer kalas med tårta. Farmor & Per-Åke kom för att uppvakta tillsammans med Morbror Jonas och Linda. Tack snälla ni!
 
    

Firandet avslutades ikväll med besök av mormor & boffa Janne som hade med en ny vagn i present. Bugaboovagnen i all ära men en bra resevagn/shoppingvagn -Chicco Liteway- med fullt liggläge var jättefterlängtad. Så nu är vi ordentligt kittade inför flygresan till Moskva. Tackar!



Puss och godnatt

Imorgon börjar ännu ett år med min älskade son, dags att ta vara på varje dag.

CC




Plusgrader

Termometern visade + imorse. Dunjackan fick hänga kvar hemma. Så skönt. Jag tror att om det regnar i en vecka så kanske de stora snödrivor som ligger kvar kommer att försvinna...annars får vi nog leva med dem en bit in i maj...

Igår firade vi persiskt nyår för andra året i rad. Förra året var vi på Heden inne i stan och hoppade över eld med tusentals iranier igår fick vi nöja oss med betydligt färre. Bizhan, Seppi, Sahar och hennes 2 döttrar och så Leo då halviranien, hihi...sen var vi resten ett gäng riktiga Svennebananer många i form av Emmas släktingar.

När vi kom upp till firandet (uppe i skogen i Skintebo-den synen!!) så hade dom tänt en engångsgrill med grenar på som det hoppades friskt över. Stämmningsfullt! På Heden förra året så fick man köa långa stunder för att hoppa, i detta lilla sällskap gick det med rasande fart. Enligt traditionen ger man sina sjukdomar till elden för att få den röda glöden, som symboliserar energi och livskraft.

Leo eller "WIIOO" som Eddie kallar honom gick efter Eddie en stund igår vid eldfesten och ropade på honom, jag kan nästan svära på att Leo sa "Eddie" vid ett tillfälle...sen skrek han efter honom Edda...Edda EDDA. Sötnos!

   
   

Fakta: Charshanbesori

Charshanbesori är startskottet för de iranska folkens nyårsfirande. Högtiden infaller alltid natten till onsdagen innan Now Rooz, som är det persiska nyåret. Noo Rooz infaller på vårdagsjämningen. I år är det 21 mars.Traditionen att fira Charshanbesori med eldar och fest är ingen muslimsk tradition utan är mycket äldre än så.Charshanbesori är en högtid sprungen ur zoroastrismen, en religion som under antiken var den största hos de iranska folken KÄLLA: www.gp.se


Kram på er alla goingar

CC


Trädgårdsinspiration

Jag längtar så till sommaren. Vet inte vad jag ska göra åt mitt sommarsug. Sol som värmer mina kinder och hav som svalkar mina ben. Måtte det bli en braksommar med massor av sol. Har massvis med planer för min baksida.
Har ju jättefin duk, dynor och kuddar men skulle vilja byta ut lite....gärna nya vita utemöbler. Har varit ute på nätet och snott lite bilder för inspiration.

Gärna plantera i gamla lådor alt. stålkrukor

Kolla vad fint!! Tänk om man hade äpplen och andra godsaker i sin trädgård. Drömmen  är ju att ha det så när man flyttar till hus med STOR trädgård.



Fint på bordet

Drömgrej om man bor i hus m. trädgård..eller om man har strandnära


Dessa möbler kan det bli från Jysk.

Fint i en lada



Lyktor ska det bli i mängder

 


Kanske en sån här ovanför bordet från Ikea.


Planteringsbord med.....


 .....egen basilika, timjan mm

Helgen har varit lugn, såg på Melodifestivalfinalen i min ensamhet. Eddie orkade bara en kvart. Andreas var hos sin kollega och badade i isvak och värmde sig i vedeldad i bastu. Jag höll på Darin och Salem in i det sista men man kunde ju inte bli annat än glad åt söta Annas vinst. Sicken lycka!


På söndagen besökte vi Becca, Mathias & barnen i deras nya fina hus i Kärra. Så jäkla imponerad av planlösningen på huset. Perfekt för familj med 2 barn. Bra KÖP!! Dom har målat och gjort jättefint. Så mysig stil. Lantligt med mycket vitt. Det bjöds på god middag och vi passade på att uppvakta Alexandra med en försenad present. Sötnosen har blivit 1 år. Shit vad tiden går. Känn som det var nyss som Becca messade och berättade att hon kommit...




Stora Kevin


Lillan går!!!


Becca lagar gott




Busungar









Popcorn är gött!!

Puss på er

CC


Rom

När jag blev tillsammans med ♥mitt-livs-kärlek♥ Andreas så fick jag en bonus. Inte så liten heller. 2 underbara flickor som har kommit att stå mig så nära. Emma & Seppi. Underbara ♥. Dom ingick liksom i paketet. Hihi.
Den 8-11 april ska vi 3 åka på en mycket efterlängtad weekend. Efter mycket snack hit och dit så blev det till slut destinationen Rom, Italien. Ska bli så kul. Ser framemot resan med stor spänning. Vi kommer bo mitt i centrala Rom och har 3 hela dagar på oss att turista, äta, dansa, shoppa och dricka drinkar.









Puss på er & godnatt

CC


Soligt

Solen sken idag med...ett tag iallafall. Den har värmt hela helgen. Så underbart. Ok... snön tar väl kanske en månad minst innan den försvinner men vad skönt att det närmar sig snart. 
Tänk va gött när man går av bussen och möts av dessa vackra körsbarsträd på Järntorget, jag vet att jag tjatar om det men det är liksom en milstolpe kan man säga...



Fick finbesök av familjen Claesson i helgen...nej förlåt Sagan/Claesson ska det vara..
Vi åt gott och hade det allmänt gött. En alldeles underbar kväll. Tack, ni är så fina!


 
Eddie & Lina



Pappa Jonas med Nellie





Pussas med pappa är mysigt


Ska förhoppningsvis åka till Rom i april med Seppi & Emma. Ska bli så skoj! Ska planera detta ikväll. Flickorna kommer hit om en stund.

Puss på er

CC


Onsdag

Hej och förlåt...känns som jag börjar alla min inlägg med att ursäkta mitt dåliga bloggande men sånt är livet just nu. Kör en resumé av mitt liv från veckan som gick.

På onsdagen fick vi fint besök av Natalie och Nellie som vi inte träffat sen i november. Eddie var överlycklig att få med sig en kompis hem efter dagis. Dom är så söta. Pussas & kramas leker och bråkar å kramas igen. Sötungar! Tack för en mysig eftermiddag/kväll. Det gör vi snart om!









Torsdagen bjöd på en konsert upplevelse. Per-Åkes son fixade in oss på gästlistan på Amanda Jenssen när hon spelade på Brewhouse. Det var ok...inget wow..tyckte alla låtarna lät i stort sett lika. Skönt att jag & Andreas fick komma iväg en stund själva när Eddies snälla farmor ställde upp som barnvakt.

När helgen äntligen kom var jag så slut. Fredagen skrattade jag så jag kissade ner mig åt fantastiskt roliga Solsidan på fyran. Så sjukt rolig serie. Apropå rolig serie så var ju Cougar Town som hade premiär igår helt hysterisk-skitbra. Fick några riktigt goa garvisar.
Andreas var ute och röjde runt på fredagen så jag somnade vid 22 snåret..skönt.
På lördag var det dags för mig & Eddie att gå på loppis hos Rebecca F. Dom har äntligen fått sitt fina radhus i Kärra och sålde lite gamla kläder och inredningsprylar som dom annars tänkt skänka bort. För 150 kr gick jag därifrån med 3 fulla påsar!! Tack fina Becca, längtar efter en inbjudan till ert nya slott snart :) Andreas åkte ut till Hönö fär att hämta vårat nya Blocket fynd i form av en ny säng till Eddie. Jättefin utdragssäng från 50-talet. Perfekt i hans rum. Så nu äntligen fr o m i måndags har han sovit i eget rum. Vissa kanske tycker vi har väntat väl länge med detta, men jag tycker det har kännts så tryggt och bra att ha honom i spjälsängen inne hos oss.



Lördagkväll blev vi bjudna på storslagen middag hos Emma & Bizhan. Bizhan är en grym kock. Det var så gott! Sen försökte vi titta på The Notebook, världens finaste film...men med sällskap av Andreas, Bizhan & André kan det bli svårt att behålla det lite "seriöst" i 2 timmar, tur att det inte var första gången jag såg den för då hade jag fått psykbryt på dem.



Leos mycket försenade present





Nu är det äntligen ordning på tv:n igen efter OS. Det var roligt med så många medaljer och jösses vad jag gapat när medlajerna rasslade in men nu räcker det...för nu...
Fullt upp med serier nu på kvällarna hela långa våren. Ikväll är det säsongspremiär för Greys Anatomy.
Andreas är lagom nöjd...

Väldigt mycket TV snack blev det idag, men bara en sista grej. Nu ska jag moralisera lite här! Vad är det för fel på ett av paren i nya såpan "Drömmen om Italien" (?)som har premiär ikväll. Lämna sin 5 månaders bebis i 10 VECKOR för att vara med i en dokusåpa!!!! Kanske inte skulle skaffat barn i första taget. Blir så upprörd!:(

Tröttast i stan säger tack och hej!

Puss

CC

RSS 2.0