Cissisdagar -

Underbar afton

Om ett par timmar ska jag gå på Lars Winnerbäck med världens bästa vän Lina. Efter ska vi gå ut och bara vara Cissi & Lina. Inga barn, inga måste och rutiner för en kväll. Återkommer imorgon med en lägesrapport.

jag får nog hålla allt tillbaks
det finns ingenting som räcker
hjärtat kom aldrig till tals
i ett block som bara läcker

men ändå
du, min vän i livet
se hur kvällen brinner opp
en enda sak är givet
vi är två hjärtan
i samma kropp

om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

men ändå
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
du bär min luft
i ditt bröst









Jag ska INTE vaccinera mig


Halskittling?

Det killar i min hals. Det har det gjort i snart 1 vecka nu....Va faaaan kan det inte bryta ut eller BRYTA IHOP som Lina sa. Jag kan inte träna, fastän jag verkligen vill. För om jag skulle bli sjuk och sängliggande skulle jag ju missa min kväll med Lina & Winnerbäck på fredag. Eller förresten, jag hade gått på konserten ändå. 42 grader och halsböld hade inte stoppat mig. Wiiiiii snart fredag! Jag längtar!

Redan tisdag igen. Helgen regnade bort. Vi spenderade den på landet i Bua med brorsan Jonas och Linda.
 








Vi var inte utanför dörren men mysigt var det. Vi trotsade vinterns intåg och grillade under tak. Hela middagen smakade sommar. Ugnstektpotatis med grillad Entrecôte, haloumiost och god sallad.Garanterat årets sista grillning, skulle jag tro. På söndag på väg hem blev det en avstickare till Kungsmässan och jag hittade en varm och fin vinterjacka på Zara.



Nu ska jag allt hålla värmen, gött!

Sov gott mina fina vänner

CC


Jag är i gång

Träningsglädjen är tillbaka. Och med den kommer annan glädje. Lycka och ny energi. Det hänger helt klart ihop.
Dag 2 på mitt nya fina gym. Jag har nog aldrig svettats så mycket som jag gjorde igår på Jympa passet. Så skönt! Nu kör vi EMMA!!!




Sol-helg

Måndag igen. Trevligt. Helgen var snabbt överstökad i vanlig ordning. Pizzatime på fredag och även den lille mannen fick sig en barnpizza.



Helgen bjöd på lite kroppsarbete i form av "fixardag" på dagis. Skuras och målas och grejas. Man träffas alla föräldrar och barn och rustar upp det som behövs. Det är faktiskt en hel del jobb med föräldrakooperativ... i veckan har vi även städningen på dagis. Men detta känns trots allt som den ultimata lösningen för vår familj. Man har ett helt annat inflytande och att de andra barnens föräldrar blir någon mer än någon man knappt vet namnet på som susar förbi på morgonen i dörren. 

Jag måste börja aktivera mig mer. Måste börja TRÄNA igen. Och för att inte tala om ny kost. Har blivit så slapp med matvanorna. Jag är så slapp och stillasittande och konstant trött efter 20 på kvällarna. Inte bra. Annars så måste jag promenara minst 1 timma varannan dag.
Jag och Emsan har planer på att köpa kort på Friskis i Billdal. Det är nog bra att ha någon att gå med, som drar med en. Blir lite enklare och roligare då också.

Igår var det så underbart väder, det blev en fin spontanpromenad i solen med Emma,Bizhan och Leo.
Helgen avslutades med middag hos mor.
Ny vecka. Får se vad för spännade händelser som väntar i Svensson familjens värld.

Kram kram


Nu börjar nytt hälsoliv- så det så!!!!!!

Nu börjar hälsoresan, 4 kilo väck.


Dagens video

Så klockren, fan vad duktigt gjort


En vecka

Ja, desvärre har det tagit mig en hel vecka att lägga in ett nytt blogginlägg. Inte för att jag varit upptagen till tänderna, snarare tvärtom. Förra veckan seglade förbi och höst blev nästan vinter. Bitande kyla imorse faktiskt. Brrrrr.
Helgen blev ensam för mig och Eddie, Andreas valde att leka krig i skogen den här helgen istället. Han är med i hemvärnet och blir då och då inkallad på olika övningar. Denna helgen skulle dom skjuta skarpt :) Tydligen skitskoj. Jag fattar nada.
Söndagen avslutades med middag hos bror och Linda. Tack för det! Vi började redan spåna på hur vi skulle lägga upp julfirandet och det känns ju faktiskt inte allt för avlägset. 

 
Klicka på bilderna för större

Igår var fina Isabel hemma hos oss med sin fina mage. Hon väntar en dotter första veckan i november.  Jag och Isabel lärde känna varandra när vi var grannar -i en väldigt turbulent tid i båda våra liv. Sen har vi alltid hållt kontakten. Ibland har vi varit bra på det ibland mindre bra...som nu vi hade inte träffats sen i februari :(
Isabel är
en underbar vän!
 

Old pics, fina Bella

Alma ska flickan heta. (betyder själ på spanska, Isabels pappa är fån Uruguay) Vackert! Eftersom hennes kille Mike är halvliberian skulle Isabel vilja ha ett mellannamn från Afrika, jag kollade lite på nätet och här får du några förslag gumman (de är främst swahili). Jag gillar Kamili och Nanime bäst.


Chanzi - glädjekälla
Chipo - gåva
Chombe - sydafrikanskt egennamn
Daudi - älskad
Kamili - perfekt
Nanime - lik ett lejon
Nayani - Masai-flicknamn
Noninzi - sydafrikanskt flicknamn
Nyota - stjärna
Thabela - välkommen
Tiisha - viljestark
Zenani - sydafrikanskt flicknamn
Zaliya - sydafrikanskt flicknamn
Zerafina - "brinnande passion" (xhosaspråket)
Zubela - sydafrikanskt flicknamn
Zenzele - sydafrikanskt flicknamn

Själv sitter jag och väntar på ett namnsmycke som jag beställt med min sons namn på. Kommer nog i dagarna hoppas jag. Duktiga Jennie som tillverkat det har lagt upp det på sin hemsida så jag hittade det där idag.



Kolla in sidan http://ljuvligating.blogspot.com

Puss puss

CC


Dagens video


Dagens video

Dagens godnattvisa ZZZZ zzzzZZZ zzz


Back to work

Imorgon skall jag tillbaka till jobbet. Färdig vabbat för den här veckan hoppas jag. Ska bli skönt. Längtar inte ofta till jobbet. Mest för miljöombytet och för den italienska buffén som jag ska få imorgon. Jobbet i säg...not so much.

Idag har jag varit med Eddie på hans hälsokontroll, garderade mig mot mer feber efter vaccinationen och stannade hemma idag med. Hoppas han håller sig frisk och kry nu. Han har ju det så bra på dagis.
Lina och coola Nellie kom förbi och lunchade, promenerade och myste. Vi lyssnade på Lasse Winnerbäcks nya och jag försökte få Eddie på humör genom en liten svängom. Ser så mycket framemot 30 okt. och konserten. Efteråt ska jag och min älskade Lina gå ut och dricka lite vin. Vi har inte varit ute och festat ihop sedan juli 2007. Först var jag gravid/ammade, sen var hon gravid/ammar. Men nu ska det äntligen bli av. Underbart. Längtar.





Världens coolaste tjej


Sweet dreams!

CC


Vabbar

Jag vabbar. För andra gången på 2 veckor har den lille feber. Denna gången har han dock ingen snuva, ingen hosta el. liknande. Önskar så att han kunde prata så han kunde säga om han har ont i halsen eller i huvudet. *suck*

Helgen har bestått av allehanda inköp till hem och hushåll. Vi har gått och lagt oss lika tidigt som pensionärer. I fredags var vi hemma hos Becca och Freddan på lite middag och IDOL, vi gäspade ikapp alla fyra. Eddie var piggast.... Klockan 21.30 gav vi upp och åkte hem. Igår fick vi besök av Andreas mamma Agneta och Per-Åke. Jag bjöd på fiskgratäng och dom berättade om sitt Frankrikeäventyr.

Jo...så var det ju det här med IDOL. Jag fixar inte riktigt hon den där schlager-Camilla. Jag har inget emot schlager men hon är toooo much. Jag skämdes som satan när hon totalt massakerade Leonard Cohen favoriten Halleluja. Hon tog Jons plats, tycker jag.



Lilla mini AL BUNDY



Mina trötta älsklingar


Vi hörs, kram på er.

CC

Jag spekulerar

Jag tror att de här 2 ligger ruskigt bra till att ta sig hela vägen till IDOL final. Konstigt vore det annars.

Erik Grönwall



Mariette Hansson


RSS 2.0