Cissisdagar -

Ny vecka

Ny vecka, nya tag. Måndag och trött. Kanske ska börja äta järntabletter nu iallafall. Dragit på det för att undvika eventuella otrevliga biverkningar och att jag inte behövt enligt min BM då mitt järnvärde varit bra. Om inte annat får jag försöka äta mer järnrik mat som jag fick tips på av Seppi. Får helt enkelt köpa hem blåbär i mängder. Det är ju gott, nyttigt och järnrikt!

Status på graviditeten nu är enligt www.familjeliv.se :
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 4 fulla dagar (v21+4).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 8 jun 2011 (min egen födelsedag är ju 7 juni så det blir inget inplanerat i år, hehe. En väldigt fin födelsedagspresent om pyret skulle vilja titta ut den dagen dock)
Du har 128 dagar kvar till beräknad förlossning

Går in i ny vecka på torsdagar! Fullt med action i magen nu redan. En livlig liten sak därinne som jag längtar så mycket efter♥

Har bara gått upp 3 kilo so far om man ska tro på vågen från igår så det känns faktiskt gött. Hoppas inte jag samlar lika mycket vätska i kroppen denna gången. Var ju så svullen när jag väntade Eddie. Slutade på +23 kilo när han föddes, bläää.
Fin mage och vackert innehåll men tjockis var man allt! :))


 v.38 med Eddie

 v.38 med Eddie

Helgen har varit lugn och skön. Promenad runt Sisjön i lördags med familjerna Halvarsson och Friberg/Asgaroulady. Emma hade givetvis en baktanke med denna promenad i jobbig terräng. Hon vill gärna att hennes lilla bebisflicka ska komma nu!!! Igår blev det familjebad på Åbybadet. Eddies absoluta favorit är ju att bada, helt tokig i vattnet. Helgen avslutades med god söndagmiddag hos svärmor.

Hoppas ni får en bra vecka!

Kram

CC


"Jag föll i brunn!!!"

Helt min humor...

http://www.youtube.com/watch?v=0ypizBU-g6M


Bristningsrädd

Idag är det fredag, veckans näst bästa dag efter lördag då såklart. Lördag! Är det inte en fantastisk dag!?Man (dvs jag) är ledig hela dagen & när man släcker lampan för kvällen så slumrar man in till vetskapen om att imorgon hägrar ytterliggare en ledig dag. Ahhh så gott! Idag känner jag för fredagsmys i riktig svenssonanda. Typ tacos och "Let´s Dance". Fan så fint. Inget rödvin och mögelost dock. Jag vet att det bara är för en "kort" period (= 10 månader som man faktiskt är gravid) men rödvin som jag på senare år lärt mig att uppskatta och ÄLSKA är faktiskt lite tråkigt att vara utan. Men min bebis ska inget vin ha så det är bara att ge sig till tåls!


Fåfäng som jag är så är jag mycket rädd för att få bristningar på min mage under graviditeten. Jag smörjer för fullt med Bodyshops "Cocoa bodybutter"  som ska förebygga just detta. Men så igår så såg jag en liten blå rand längsmed (inte vågrätt utan lodrätt konstigt nog!!) min navel. AHHHHHHHHHHHHHH! Måtte detta bara vara ett ytligt blodkärl. Å jag har inte rivit mig-som när min fina Emma ringde i panik och beklagade sig över en bristning som hon hittat på sin fina mage som visade sig vara just ett rivmärke. Så nu ska det ut och letas efter starkare krämer som ska hjälpa mig att slippa bristningar. För att bli tjock och sedan gå på diet,det går jag väl med på- men få bristningar också det vill jag icke. Alla som har bristningar brukar säga att de är stolta över dem då de påminner om barnen. Jag tror de ljuger! Förlåt till dig som eventuellt läser detta och har bristningar.. Du som har bristningar - är du stolt över dem? Skulle du inte hellre slippa dem? Det ena behöver ju inte utesluta det andra men ändå. Jag är nyfiken!  Nu är det ganska långt kvar (känns som en evighet till bebisen kommer) och man kan ju få bristningar sista veckorna nu också har jag hört till min stora fasa så det är bara smörja på.

Trevlig helg på er!

Vi hörs snart

Puss

CC



Tillbaka- lite tjockare och lite gladare

Hej alla trogna läsare! Tänkte att det var dags att ta upp bloggandet igen. Får se hur länge det blir den här gången :) Har varit inne ett par ggr de senaste månaderna och sett att det har varit inne en del besökare som inte verkar ha gett upp hoppet ;)Vi väntar ju tillökning (BF 8 juni cirka) så det får väl bli en sån där mammablogg nu på riktigt. Min vardag och min graviditetet. Detta är ju som jag har sagt tidigare- min dagbok, så vad jag skriver, känner ,upplever etc är "mitt" och jag skriver vad jag vill.
Har ju iphone nu så nu kan jag ju mobilblogga också!!

Men vad mycket bebisar det kommer nu till våren. Babybooom!! Inga problem att sysselsätta sig till våren känner jag. Seppi & Johannes fick ju lilla Cevin i december! Emma & Bizhan (väntar nr2), Rebecca & Fredrik (sin mycket efterlängtade baby) & Micke & Charlotte väntar alla tillökning i februari. Natalie & Daniel (väntar nr2), Alle & Louise ska ha i juni månad precis som oss.



Kram till er som följer mig♥

CC

RSS 2.0