Cissisdagar -

Italien

Har varit hemma ett tag nu. Blogga har varit det sista jag tänkt på. Förlåt.
Vi har haft det underbart. Solen har värmt oss och vi har ätit fantastiskt god mat och druckit gott vin.
Ingenting man ser är fult i Rom. Byggnaderna är de vackraste jag skådat.  
Killarna dock...nä dom levde inte upp till "snygga italienare". Besvikelsen var stor hahahaha
Tyvärr är italienarna inte ett trevligt folk. Hetsiga, oförskämda. NOLL känsla för service.
Tur att Rom har så mycket kultur och smakupplevlser att erbjuda annars hade jag nog inte velat återvända.

Vi visste innan vi åkte att vi hade fått ett bra pris på vår resa. Vi visste att vi skulle bo i närheten av centralstationen/TERMINI -vilket är centralt i Rom. (som i alla stora städer så ska man ju undvika stationer då den drar till sig mycket skumt folk.) Dock inte hur nära eller hur farligt detta område skulle vara. Ibland är det mycket bra att leva i ovisshet. 1:a dagen spatserar vi upp ur tunnelbanan på stationen Termini (med varsin godisklubba i munnen) som ligger någon kilometer från vårat hotell. Vi tittar på kartan och beslutar oss för att gå sista biten och följer den långa vägen som sträcker sig utmed stationen. Här finns inga italienare... och då talar vi inte om mysiga turister på villovägar. Folk blänger, en kille gapar Seppi ansiktet och jag får be henne inte slå honom vilket hon säkerligen gjort om han blivit mer närgången. Magkänslan skriker att detta inte är ett "safe" ställe men vi går med huvudet högt och ignorerar omvärlden....så gott det går.

Senare beslutar vi oss för att läsa på lite om området vi bor i och en av våra medtgana reseguider och finner följande:
"Esquilinen var under antiken ett bostadsområde för de fattiga, och så är det fortfarande. Det här är det absolut otrevligaste området i stan, och om ni inte har en anledning att åka hit rekommenderar jag er att hålla er borta. Statistiken visar att detta är den mest brottsbelagda kvadratkilometern i Europa och det säger ganska mycket.
Missa inte: gravarna i Santa Maria Maggiore.
Missa gärna: Alla knarkare och gäng som ligger utslagna utanför Termini-stationen. Termini är hjärtat av Esquilinen och även hjärtat av ohederlighet. Romarna håller sig borta härifrån och det bör man även som turist göra. Det var även här två kvinnor försökte dra av mig skorna. Ingen runt omkring reagerade."

We survived! Vi råkade faktsikt inte ut för något. Resan var avkopplande och mycket mysig. Men ....jösses vad jag saknade min lille pojk. Sjukt mycket. Lördagen var tuff. Nu dröjer det länge innan jag lämnar honom så många dagar igen.
 
           
     

Blandade bilder från Rom Colloseum, St Peters kyrkan, Castel Angelo mm


Puss på er

CC

Willy satsar på musiken efter dansen



Skön lirare den där Willy....hahahaha

Resfeber

Nu är det vår. Påsken har passerat. I skärtorsdags var det äntligen dags att träffa mina goa tjejer från högstadiet igen. Kontakten har ju varit sporadisk genom åren men det är så roligt att vi fått ihop ett par träffar under ett års tid nu. Hoppas detta kommer funka för fler ggr för det är så mysigt och vi skrattar och har hur skoj som helst. Vi gjorde egen tapas denna gången och träffades hemma hos Linda för att äta den. Nästa gång hoppas jag vi blir ännu fler då flera fick hoppa av pga olika omständigheter. Tack fina ni. Ni är fina vänner allihopa. PUSS









Inte så många bilder :( alla ville inte vara med på bild


Vilken vårdag det var på påskafton. Helt otroligt!
Vi hoppade över firande på landet i Bua och var i Billdal hela långa helgen. Har bara varit hemma och slappat med undantag för middag hos André och Tess på påskaftonskvällen. Lite påskbrasa som exploderade hann vi med också.



Finaste killen





Pyromanerna










Igår led jag nästintill av tristess så den fick stillas med ett besök på Allumköpcenter och lite fönstershopping. Passade även på att växla pengar till Rom. Åker ju på torsdag!!! Sån jäkla resfeber. Vet inte vad det är med mig. Så förväntansfull. Hoppas på fint väder. 19 grader enligt väderrapporten men tyvärr regn på torsdag. Hoppas att det INTE stämmer. Nästa gång jag skriver blir det en reserapport från stora staden.



Glad vår på er alla mina fina vänner!

Puss

CC

RSS 2.0